A Colonnade Biztosító „FELELŐS ÉS EMPATIKUS MUNKAADÓ” különdíjban részesült

A HRKOMM Award szakmai zsűrije a Colonnade Biztosító otthoni munkavégzése során alkalmazott munkatársi közösségépítő megoldásait ismerte el a díjjal.

2020. 12. 07.

Munkatársai biztonsága érdekében és a nemzetközi egészségügyi irányelveket is figyelembe véve, a Colonnade Biztosító csapatai már a járványhelyzet első hulláma alatt is — az ügyfélszolgálati ügyeletet leszámítva — közel 100%-ban otthonaik biztonságából látták el munkájukat. A vállalat technikai felkészültsége lehetővé tette, hogy az irodán kívüli mindennapok semmilyen hátrányt ne okozzanak sem az egyéni, sem a vállalati partnerek számára az üzletmenet folyamatosságában, és különös figyelmet fordítottak a kollégáik közötti összetartozás megőrzésére és növelésére is.

Ebben az időszakban számos munkahelyi programmal és aktivitást serkentő kezdeményezéssel segítették, hogy munkatársaik számára a távolság csak fizikai maradjon. A hagyományos tavaszi csapatépítő programot jótékonysági kezdeményezéssel kötötték össze, a futással, kerékpározással megtett kilométerekkel, valamint az online jóga és pilates órákkal szerzett pontokat kórházi dolgozók megsegítésére válthatta be a legeredményesebb csapat, így nagy értékű felajánlásokat intéztek több hazai kórház dolgozói számára is. Mivel az új élethelyzetek új megoldásokat is követelnek, így hét országukra kiterjedő, pénzdíjas innovációs ötletversenyen keresték a legjobb javaslatokat új termékek kitalálására, a belső folyamatok fejlesztésére. De a kreativitás nem csak a szakmai munka során kapott szerepet, a kollégák gyermekei részére rendezett rajzpályázaton a legkisebbek örökítették meg az otthonról dolgozó szülőket, és a szórakozásra többek között alkalmat teremtettek filmszakértő bevonásával rendezett online filmklubon is.

A HR KOMM Award idei különkategóriájában, amelyben kifejezetten a járványhelyzetre adott legjobb közösségépítő megoldások jó példáit keresték, több más vállalattal együtt a Colonnade Biztosító HR-kommunikációs tevékenységét is különdíjjal ismerték el.