Arany fokozatú Felelős Foglalkoztató a Colonnade Biztosító

Felelős Foglalkoztató Vagyok – ezt a címet viselheti két évig a Colonnade Magyarországi Fióktelepe. Vállalatunk a 2022-es Felelős Foglalkoztatóvá válás minősítési folyamatában elnyerte a Felelős Foglalkoztató Arany fokozatát. 

2023. 06. 26.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) 2022-ben immáron hetedik alkalommal hirdette meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” elnevezésű pályázatát, amelyre a Colonnade első alkalommal nyújtotta be részletes szakmai anyagát. 

Az arany minősítést és a hozzá kapcsolódó „Felelős Foglalkoztató vagyok” logót az alábbi dimenziók mentén tett kezdeményezések, és kiemelkedő eredmények alapján ítélték oda a magyarországi fióktelepnek: 

  •  Bérezés 
  • Munkahelyi közösségi és társadalmi jó-lét támogatása: csapatkohézió erősítése, hátrányos helyzetű csoportok támogatása 
  • Tudástranszfer: külső és belső tréningek pl.: Lunch&Learn, angol oktatás, stressz-menedzsment tréning 
  • Munkakörnyezet fejlesztése: új iroda kialakítás, fenntartható munkakörnyezet megteremtése  
  • Rugalmasság a foglalkoztatásban: megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatása, hibrid munkavégzés, rugalmas munkaidő 
  • Visszacsatolás és értékelés: célkitűzés és teljesítményértékelési rendszer 
  • Fizikai- és mentális egészségi állapot megőrzése: pl. Fit with the
    desk job, gyümölcsnap, vitamin biztosítása 

 A felsorolt eredményeinknek köszönhetően a díjat odaítélő OFA bíráló bizottsága számára egyértelműen látszik, hogy tudatosan törekszünk arra, hogy felelős foglalkoztatók legyünk.   

 „Büszkék vagyunk arra, hogy első pályázóként ilyen kiemelkedő eredményt értünk el. A díj megerősített minket abban, hogy a munkatársak megtartására fókuszáló, az embert, mint értéket kezelő humán stratégiánkat a jövőben is erősítsük, és  tudatosan keressük azokat a fejlődési lehetőségeket, amelyekkel a dolgozóink jólétét még erőssebbé tudjuk tenni” - mondta a díj átvétele során Jeszenszky Dóra, a Colonnade Magyarországi Fióktelepéntek HR vezetője.