Tájékoztatás a Robinson-Tours Utazási Iroda ügyfelei számára

Budapest Főváros Kormányhivatala a Robinson-Tours Utazási Irodát az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásból törölte és az irodát az utazásszervezői tevékenységtől eltiltotta.

A döntés azt is kimondja, hogy a Robinson-Tours Utazási Iroda tulajdonosai és vezető állású munkavállalói öt évig nem tölthetnek be vezető állást más utazási irodánál.

2020. 07. 13.

Budapest Főváros Kormányhivatala a Robinson-Tours Utazási Irodát az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásból törölte és az irodát az utazásszervezői tevékenységtől eltiltotta.
A döntés azt is kimondja, hogy a Robinson-Tours Utazási Iroda tulajdonosai és vezető állású munkavállalói
öt évig nem tölthetnek be vezető állást más utazási irodánál.

A Kormányhivatal döntése alapján a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
megkezdte a Robinson-Tours Utazási Iroda fizetésképtelensége miatt károsult ügyfelek kártalanítását.

  • 2020. július 6. napjáig az utazási iroda fizetésképtelensége miatt elmaradt utazásokra befizetett előlegek és részvételi díjak 55 százalékát már kifizettük az utazási iroda helyett.
  • A még meg nem térített kárigények elbírálása jelenleg is zajlik, a szükséges hiánypótlásokról az érintett károsultakat folyamatosan tájékoztatjuk.
  • Folyamatosan egyeztetünk továbbá a hatóságokkal az utazási szerződésekkel kapcsolatban, amelyeket az utazók az iroda fizetésképtelenségét megelőzően már lemondtak vagy amelyeket más okból a jogszabály alapján ezidáig nem tudtunk megtéríteni.

A bíróság elrendelte a Robinson-Tours Kft. felszámolását, és felszámolóként az ECONO-GROUP Pénzügyi és Gazdasági Szakértő Kft.-t rendelte ki. Ettől az időponttól a cég vagyonával kapcsolatos jognyilatkozatot csak a felszámoló tehet. Ezért javasoljuk minden érintettnek, hogy ne adjanak hitelt a közösségi médiában vagy más helyen felbukkanó híreszteléseknek és véleményeknek, amelyekről nem állapítható meg, hogy kitől származnak, vagy kinek a megbízásából készültek. Célszerű a Robinson-Tours Utazási Iroda kifizetetlen adósságai ügyében közvetlenül vagy a felszámolóhoz vagy a biztosítóhoz fordulni.