Ismét kiváló minősítést kapott a Colonnade

Az AM Best minősítő ügynökség ismét megerősítette a Colonnade pénzügyi stabilitására vonatkozó „A-” (kiváló) és hosszú távú kibocsátói hitelminősítését értékelő „a-” (kiváló) minősítését.

2019. 12. 19.

A biztosítási szektorra szakosodott AM Best globális hitelminősítő ügynökség, amely több mint 100 országban van jelen, erős kategóriába sorolta a Colonnade Insurance S.A. pénzügyi mérlegét, működési teljesítményét és vállalati kockázatkezelését, így megerősítette „A-” (kiváló) minősítését a pénzügyi stabilitásra, valamint „a-” minősítését a hosszú távú kibocsátói hitelminősítésre vonatkozóan.

Az AM Best a minősítéssel azt is feltételezi, hogy az ígéretes növekedési tervekhez fűződő tőkeigényt a Colonnade képes lesz organikusan előteremteni. A kanadai Fairfax Financial Holdings tulajdonába tartozó Colonnade prémium volumene, az első három évben az AIG és a QBE portfólióinak átvételével gyorsan növekedett a közép-kelet-európai régióban, a portfolió 75%-át a lengyelországi, csehországi és magyarországi állomány teszi ki. „A minősítés megerősít minket abban, hogy jó úton járunk a növekedési terveinket, illetve a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében tett lépéseinket illetően” – mondta Kovács Gábor, a Colonnade Insurance S.A. magyarországi fióktelep vezetője.

A.M. Best Assigns Credit Ratings to Colonnade Insurance S.A.; Assigns Indicative Issue Credit Ratings to Fairfax Financial Holdings Limited