A kivitelezési tevékenység átlag feletti kockázattal jár, egyetlen kár, a beruházástól függően, többszázmilliós vagy többmilliárdos nagyságrendű is lehet. A Colonnade Biztosító kínálatában is elérhető a C.A.R. Összkockázatú építésbiztosítás, amely erre kínál megoldást.

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés, a piaci standardnak megfelelő termék

Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés.

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

A Colonnade Biztosító működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszi, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb vállalási kapacitással írjuk meg a kockázatokat.

Jelentős portfólió

Az építésszerelés biztosításokat kiemelten kezeljük. Jelentős portfólióval rendelkezünk az ágazatban, több jelentős magyarországi beruházásban is érintettek vagyunk.

Egy kivitelezési munka mindig átlag feletti kockázattal jár.

Egy káresemény milliós vagy milliárdos tétel is lehet a beruházástól függően. Ezt nagyon kevés cég tudja önállóan kigazdálkodni. Kössön C.A.R. biztosítást mielőtt késő lenne! Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz az alábbi e-mail címeken: epszer@colonnade.hu vagy vagyon@colonnade.hu

Kiknek ajánljuk?

Biztosításunkat legfőképpen kivitelező cégeknek ajánljuk, illetve adott kivitelezési munkát megrendelő cégek számára.

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak a Colonnade CAR Összkockázatú építésbiztosítás mellett?

Tapasztalt kockázatvállalás

Munkatársaink a biztosítási piac elismert, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberei. A Colonnade Biztosítónál nem kell központi jóváhagyásokra várnunk. Nincsenek felesleges levelezési köreink, mert helyi döntési jogkörrel rendelkezünk.

Magas vállalási kapacitás

Magas helyi kapacitásaink lehetővé teszik, hogy önállóan is vállalni tudjunk nagyobb biztosítási összegű üzleteket, mindezt gyorsan, helyi döntéssel.

Gyors ajánlatadás

Felépítésünk, rendszereink alkalmasak a rugalmas és gyors egyedi ajánlatadásra, akár 1 napon belül tudunk kötvényt kiállítani.

Biztosítási szerződés külföldi devizanemben

EUR vagy USD devizanemű szerződés is lehetséges, a díjfizetés is történhet külföldi devizában.

Felelősség excess biztosítás köthető

Magas CAR II. fejezet Általános felelősségbiztosítási limiteket is kezelni tudunk, az építés-szerelés felelősségbiztosítási része fölé köthető úgynevezett excess fedezettel.

Az építőipar nemzetgazdasági szempontból kiemelt szereppel bír, így biztosítási szempontból is kiemelt fontosságú.

A kivitelezési tevékenység átlag feletti kockázattal jár, ráadásul nem szabad elhanyagolnunk azt a körülményt sem, hogy az időjárás a 30-40 évvel korábbiakhoz képest, szélsőségesebbé vált hazánkban is. A kivitelezés alatt bekövetkező egyetlen kár, a beruházástól függően, többszázmilliós vagy többmilliárdos nagyságrendű is lehet. Ekkora veszteséget csak nagyon kevés cég tudna a saját költségvetéséből kigazdálkodni. Erre nyújt megoldást a Colonnade Biztosító építés-szerelés biztosítási fedezete.

A biztosítás 5 részből áll:

  1. Az első rész (C.A.R. I. fejezet) a vagyoni és dologi károk, amely tartalmazza az építési teljesítést, az építéshelyszíni berendezések, építőgépek, biztosított felelős őrizetében lévő vagyontárgyak, illetve a káreseményekkel kapcsolatos többletköltségek fedezetét.
  2. A második rész (C.A.R. II. fejezet) az általános felelősség, amely a harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkat foglalja magába. Igény esetén kiegészítő felelősségbiztosítás is köthető az építés-szerelés biztosítás mellé, az abban nem fedezett módozatokra.
  3. A harmadik rész az üzemszüneti károkra kiterjedő, opcionális fedezet (ALOP), amely a biztosítási esemény miatti késedelmes átadás következtében kieső bevételeket téríti, úgymint a késedelem okozta forgalom csökkenést, illetve a megnövekedett munkaköltségeket.
  4. A negyedik rész a sztenderd záradékokat tartalmazza, amelyeket a magyarországi biztosítási piaci szereplők mindegyike alkalmaz.
  5. Az ötödik részben a speciális, Egyedi záradékokat találhatjuk, amennyiben azok a szerződésben alkalmazásra kerülnek


A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.

Gyakori kérdések

Igen. Biztosításunk felépítésében a Münich Re viszontbiztosító által évekkel ezelőtt felállított ajánlást követi felépítésében, mely megfelel és egyenrangú a magyarországi piacon más biztosító által hasonló területen nyújtott biztosítási termékeknek. A fedezetünk mind az ügyfelek mind a finanszírozó cégek maradéktalanul elfogadják.

A Biztosított lehet a Fővállalkozó, a Megrendelő, a munkákban részvevő valamennyi vállalkozó (beleértve az alvállalkozókat, szállítókat, jogi és természetes személyeket) tehát mindenki, akinek az adott projekt kivitelezésre irányuló tevékenységével összefüggésben a biztosítási érdeke meghatározható.

A termék köthető határozatlan időre keretszerződésként. Ez akkor tanácsos, ha valakinek ez a fő tevékenysége és évente több munkájuk is van különböző időben és helyszínen. Ebben az esetben a lejelentett munkák alapján év végén elszámolást készítünk, és a díjat annak megfelelően kell kifizetni. A másik eset, ha valaki egy konkrét projektre szeretne határozott idejű biztosítást kötni.

Kapcsolódó dokumentumok

ATLASZ ÖSSZKOCKÁZATÚ ÉPÍTÉSBIZTOSÍTÁSI /C.A.R./

FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ CAR 001-2023
Letöltés

Hasonló termékek

Olyan gépek és különböző technológiák szerelésére, illetve olyan munkákra köthető, amelyek nem illeszthetők bele a C.A.R. Összkockázatú építés biztosítás feltételeibe.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.