Olyan gépek és különböző technológiák szerelésére, illetve olyan munkákra köthető, amelyek nem illeszthetők bele a C.A.R. Összkockázatú építés biztosítás feltételeibe.

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés, a piaci standardnak megfelelő termék

Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés.

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

A Colonnade Biztosító működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszi, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb kockázatvállalási kapacitással írjuk meg a kockázatokat.

Konkrét projektekre vagy éves keretszerződésként is köthető

A projektekre kötendő szerződések határozott idejűek, hosszabbítási lehetőséggel, a keretszerződések pedig évfordulóval utólagosan kerülnek elszámolásra.

Egy szerelési munka mindig átlag feletti kockázattal jár.

Egy káresemény milliós vagy milliárdos tétel is lehet a beruházástól függően. Ezt nagyon kevés cég tudja önállóan kigazdálkodni. Kössön E.A.R. biztosítást mielőtt késő lenne! Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz az epszer@colonnade.hu vagy vagyon@colonnade.hu e-mail címen keresztül.

Kiknek ajánljuk?

Biztosított lehet a Fővállalkozó, a Megrendelő, illetve a kivitelezésben résztvevő valamennyi vállalkozó és alvállalkozó.

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak a Colonnade E.A.R. gép és technológiai gép szerelésbiztosítása mellett?

Tapasztalt kockázatvállalás

Munkatársaink a biztosítási piac elismert, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberei. A Colonnade Biztosítónál nem kell központi jóváhagyásokra várnunk. Nincsenek felesleges levelezési köreink, mert helyi döntési jogkörrel rendelkezünk.

Magas vállalási kapacitás

Magas helyi kapacitásaink lehetővé teszik, hogy önállóan is vállalni tudjunk nagyobb biztosítási összegű üzleteket, mindezt gyorsan, helyi döntéssel.

Gyors ajánlatadás

Felépítésünk, rendszereink alkalmasak a rugalmas és gyors egyedi ajánlatadásra, akár 1 munkanapon belül tudunk kötvényt kiállítani.

Biztosítási szerződés külföldi devizanemben

EUR vagy USD devizanemű szerződés is lehetséges, a díjfizetés is történhet külföldi devizában.

Felelősség excess biztosítás köthető

Magas E.A.R. II. fejezet Általános felelősségbiztosítási limiteket is kezelni tudunk, az építés-szerelés felelősségbiztosítási része fölé köthető úgynevezett excess fedezettel.

A gép- és technológiai szerelési projektek a vállalkozások dinamikus fejlődéséhez kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Legyen szó meglévő géppark bővítéséről, épületgépészet vagy gyártósor szerelésről, a káresemény bekövetkezésének kockázata jelentős lehet.

Erre nyújt megoldást a Colonnade Biztosító E.A.R. Összkockázatú gép- és technológiai szerelésbiztosítási fedezete.

A biztosítás 4 részből áll: 

  1. Az első rész (E.A.R. I. fejezet) a vagyoni és dologi károk fedezete. 
  2. A második rész (E.A.R. II. fejezet) az általános felelősség, amely a harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkat foglalja magába. 
  3. A harmadik rész a sztenderd záradékokat tartalmazza, amelyeket a magyarországi biztosítási piaci szereplők mindegyike alkalmaz.
  4. A negyedik részben a speciális, Egyedi záradékokat találhatjuk, amennyiben azok a szerződésben alkalmazásra kerülnek

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.

Gyakori kérdések

Igen. Biztosításunk felépítésében a Münich Re viszontbiztosító által évekkel ezelőtt felállított ajánlást követi felépítésében, mely megfelel és egyenrangú a magyarországi piacon más biztosító által hasonló területen nyújtott biztosítási termékeknek. A fedezetünk mind az ügyfelek mind a finanszírozó cégek maradéktalanul elfogadják.

A Biztosított lehet a Fővállalkozó, a Megrendelő, a munkákban részvevő valamennyi vállalkozó (beleértve az alvállalkozókat, szállítókat, jogi és természetes személyeket) tehát mindenki akinek az adott projekt kivitelezésre irányuló tevékenységével összefüggésben a biztosítási érdeke meghatározható.

A termék köthető határozatlan időre keretszerződésként. Ez akkor tanácsos, ha valakinek ez a fő tevékenysége és évente több munkájuk is van különböző időben és helyszínen. Ebben az esetben a lejelentett munkák alapján év végén elszámolást készítünk, és a díjat annak megfelelően kell kifizetni. A másik eset, ha valaki egy konkrét projektre szeretne határozott idejű biztosítást kötni.

Kapcsolódó dokumentumok

ATLASZ ÖSSZKOCKÁZATÚ GÉP- ÉS TECHNOLÓGIAI SZERELÉSBIZTOSÍTÁSI /E.A.R./

FELTÉTEL ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ EAR 001-2023 érvényes a 2023. 08. 01-től kötött szerződésekre
Letöltés

Hasonló termékek

A kivitelezési tevékenység átlag feletti kockázattal jár, egyetlen kár, a beruházástól függően, többszázmilliós vagy többmilliárdos nagyságrendű is lehet. A Colonnade Biztosító kínálatában is elérhető a C.A.R. Összkockázatú építésbiztosítás, amely erre kínál megoldást.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.