Mi az a FreeGAP biztosítás?

A FreeGAP biztosítás - a piacon egyedüliként - CASCO BIZTOSÍTÁS NÉLKÜL köthető GAP jellegű biztosítás, amely totálkár, elemi kár okozta totálkár, lopáskár és rabláskár estén a biztosított érték 50%-át, de maximum 1.000.000 Ft-ot térít.

Miért ajánljuk?

Kiegészítő védelem

Gépjárművének - akár saját hibából, akár más által okozott - teljes megsemmisülése esetén plusz pénzügyi térítést kap. 

Ennek következtében, hozzásegítjük a gépjárművének pótlásához.Egyszerű és gyors konstrukció

A FreeGAP biztosítás 3 éves fix futamidőre köthető. Éljen az elektronikus kommunikáció lehetőségével.

Egyszerű és gyors ügyintézés

Az ajánlatkérés kapcsán forduljon közvetlenül a kollégáinkhoz. Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés.

Gondoskodjon gépjárműve teljes körű védelméről!

Ajánlatkérésével bátran forduljon bizalommal kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeinken keresztül:
E-mail: gap@colonnade.hu
Telefon: +36 30 820 6327

Kiknek ajánljuk biztosításunkat?

FreeGAP biztosításunkat 4 hónapon belül vásárolt új vagy legfeljebb 8 éves használtautó üzembetartói és/vagy tulajdonosai számára ajánljuk, 3,5 tonna össztömegig.

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak a Colonnade FreeGAP biztosítás mellett?

FreeGAP biztosítással casco biztosítás nélkül is rendelkezhet plusz pénzügyi védelemmel a gépjármű megsemmisülése esetére. FreeGAP biztosításunk - a többi GAP terméktől eltérően - casco alapbiztosítás nélkül is megtéríti a biztosított érték 50%-át, - de maximum 1.000.000 Ft-ot totálkár, lopáskár, valamint elemi kár okozta totálkár esetén.
Tapasztalt kockázatvállalás

Jelentős portfólióval rendelkezünk a szegmensben, amely alapján a biztosítási termékeinket fejlesztettük és folyamatosan alakítjuk a piaci igényeknek megfelelően.

Pénzügyi védelem

Gépjárművére pénzügyi védelmet nyújtunk, amely megkönnyíti helyzetét a gépjármű pótlásakor.

Egyedülálló fedezet

Nincs szükség casco biztosításra, ahhoz, hogy a Colonnade totálkár esetén pénzügyi védelmet tudjon nyújtani.

Közérthető szerződési feltételek

Biztosítási feltételünk nem tartalmaz apróbetűket, szabályzatunk világos és egyértelmű.

Gyors ajánlatadás

Felépítésünk, rendszereink alkalmasak a rugalmas és gyors egyedi ajánlatadásra, akár azonnali kötvénykiállításra.


Gyakori kérdések:

A GAP biztosítás egy casco mellé köthető kiegészítő biztosítás, pénzügyi védelem a gépjármű teljes megsemmisülése esetére, amikor a casco már nem segít: 

 • EuroGAP biztosítás: a gépjármű kárkori piaci értéke és az eredeti vételára közötti különbözetet téríti. Kiegészíthető casco önrész fedezettel.
 • FIT GAP biztosítás: első évben a casco önrészt fedezi, második évtől a gépjármű kárkori piaci értéke és az eredeti vételára közötti különbözetet téríti casco önrész fedezettel együtt.
 • FreeGAP biztosítás: casco biztosítás nélkül megtéríti a biztosított érték 50%-át, de maximum 1.000.000.-Ft-ot.
 • LeaseGAP biztosítás: a gépjármű kárkori piaci értéke és a finanszírozónál fennálló tartozása közötti különbözetet téríti a casco önrésszel együtt.
 • ExcessGAP biztosítás: a casco önrészt téríti meg.
 • Truck GAP biztosítás: bármelyik GAP fedezet elérhető vontatók számára.


Amennyiben gépjárművét 120 napon belül vásárolta és az nem idősebb 6 évesnél, az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Készpénzes vagy pénzügyi lízinges vásárlás esetén az EuroGAP biztosítás nyújt pénzügyi védelmet Önnek a gépjárműve eredeti vételáráig.
 • Készpénzes vagy pénzügyi lízinges vásárlás esetén a FIT GAP fedezetet nyújt az első évben a casco önrészre, a második évtől pedig az egykori eredeti vételárig.
 • Tartós bérleti konstrukció esetén a LeaseGAP biztosításunkkal tudja biztonságban az autóját a finanszírozónál a kár időpontjában fennálló tartozás erejéig.
 • Lehetőség van kizárólag a casco biztosító önrészét is fedezetbe vonni. Ezt az ExcessGAP biztosításunkkal teheti meg. Fontos, hogy csak a gépjármű teljes megsemmisülése esetén lép életbe a szolgáltatás, tehát résztörésre nem vonatkozik.
 • Vontató is biztosítható 40 tonnáig a TruckGAP biztosítással.

Amennyiben gépjárművét 120 napon belül vásárolta és az nem idősebb 8 évnél, az alábbi lehetőséget biztosítjuk: 

 • Készpénzes vagy pénzügyi lízinges vásárlás esetén a FreeGAP biztosítás nyújt pénzügyi védelmet Önnek 1.000.000 Ft erejéig. 

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen minket a gap@colonnade.hu vagy a 06 30 820 6327-es telefonszámon.

Bármelyik – Magyarországon bejegyezett – biztosító társaságnál megköthető a casco biztosítás, amelyik termékpalettáján szerepel casco fedezet. Fontos, hogy casco biztosítása teljes körű legyen (tehát nyújtson fedezetet totálkárra és lopáskárra is).

A GAP biztosítások nem átruházhatóak az új tulajdonosra. A gépjármű adásvétele esetén a befizetett biztosítási díj időarányos részét visszautaljuk a szerződőnek, az adásvételi szerződés alapján.

GAP biztosításainkat kiterjedt hálózattal rendelkező szerződéses partnereink értékesítik, amelyek között megtalálhatóak biztosítási alkuszok, új és használtautó kereskedések, flottakezelő, valamint lízing cégek is.

Gépjárműve vásárlásakor kérjen közvetítőjétől vagy a gépjármű értékesítőjétől bővebb tájékoztatást a termékről.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen minket a gap@colonnade.hu e-mail címen vagy a +36 30 820 6327-es telefonszámon.

Kapcsolódó dokumentumok:

GAP Biztosítás Általános Feltételei

érvényes 2023. augusztus 1. után kötött szerződésekre HU-GAP-ALL-X-0823
Letöltés

FreeGAP Biztosítási termékismertető és Különös Feltételek

HU-FRG-KF-L-0323
Letöltés

Kármentességi nyilatkozat

Letöltés

Hasonló termékek

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető a casco mellé köthető LeaseGAP biztosítás, amely a gépjármű finanszírozónál nyilvántartott kárkori fennálló tartozása és a kárkori piaci  érteke közötti különbözetet fedezi totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén, a casco önrész visszatérítésével kiegészítve.
A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető a casco biztosítás mellé köthető ExcessGAP biztosítás, amely a casco önrészesedést téríti meg Totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén.
A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető a casco biztosítás mellé köthető TruckGAP biztosítás, amely - igény szerint - az eredeti vételárra, a finanszírozónál fennálló tartozásra, vagy csak a casco önrészre terjed ki.
A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető a casco biztosítás mellé köthető EuroGAP biztosítás, amely a gépjármű eredeti vételára és a kárkori piaci értéke (EuroTAX érték) közötti különbséget fedezi totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.