Szállítmánybiztosításunk egy olyan speciális vagyonbiztosítás, ami védelmet nyújt az áru tulajdonosának abban az esetben, ha az áruszállítás során a küldeményben kár keletkezik.

Miért ajánljuk?

Miért érdemes szállítmánybiztosítást kötni?

A Szállítmánybiztosítás teljes átfogó fedezetet nyújt az áru feladási helyétől a rendeltetési helyig az esetleges köztes raktározásokkal, fel- és lerakodással együtt, továbbá árukár esetén a felelősség kérdése nem mérvadó.

Nincs fedezet korlátozás

A szállítmánybiztosítás nem tartalmaz fedezet korlátozást (pl. kilogrammonkénti maximális térítést), továbbá kiegészíthető +10%-os felülbiztosítással a biztosítási összeg, mely a nem biztosítható költségek fedezetére szolgálhat.

Saját vagy idegen tulajdonban lévő áruk biztosítási védelme

A biztosítási szerződés megköthető saját és idegen tulajdonban lévő árukra/vagyontárgyakra is egyaránt, hiszen szerződő az lehet, aki a biztosítási esemény elkerülésében érdekelt, vagy aki a biztosítási szerződést az érdekelt személy javára köti meg.

Gondoskodjon szállítmánya, vagy az Ön által szállított áru védelméről!

Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz az alábbi e-mail címen keresztül: szallitmany@colonnade.hu

Kiknek ajánljuk?

Szállítmánybiztosításunkat minden olyan leendő ügyfelünk részére ajánljuk, akik a szállítmány/áru megóvásában érdekeltek vagy, akik a szerződést az érdekelt személy javára kötik meg.

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak a Colonnade Szállítmánybiztosítás mellett?

Speciális igények kiszolgálása

Projektek, speciális és érzékeny áruk is fedezetbe vonhatóak. Speciális kockázatok is kezelhetőek, mint pl. háború, sztrájk, terrorizmus, kiállításbiztosítási fedezet, stb.

Magas vállalási kapacitás

Magas helyi kapacitásaink lehetővé teszik, hogy önállóan is vállalni tudjunk nagyobb biztosítási összegű üzleteket, mindezt gyorsan, helyi döntési jogkörben.

Gyors ajánlatadás

Felépítésünk, rendszereink alkalmasak a rugalmas és gyors egyedi ajánlatadásra, akár 1 munkanapon belül tudunk kötvényt kiállítani.

Biztosítási szerződés külföldi devizanemben

EUR vagy USD devizanemű szerződés is lehetséges, a díjfizetés is történhet külföldi devizában.

Hatékony kárrendezés

Kár esetén a Lloyd’s Agent világméretű kárrendezői hálózat áll ügyfeleink rendelkezésére.

A szállítási ágazat hazánkban jelentős szerepet tölt be, melyről a Központi Statisztikai Hivatal minden évben közzétett adatai tesznek tanúbizonyságot. Általánosságban elmondható, hogy ez a terület körülbelül 5-6%-kal járul hozzá a GDP teljesítményéhez, továbbá a nemzetgazdaság  foglalkoztatottainak 6-7%-át teszi ki. Egy ilyen jelentős ipari szegmensben kiemelkedő fontossággal bír a lehető legszéleskörűbb biztosítási fedezet megtalálása. A Colonnade Szállítmánybiztosítás segítséget nyújt a az áruszállítás során a küldeményben keletkezett kárigények költségeire.

A szállítmánybiztosítás köthető közúti, légi, tengeri és vasúti szállítás esetén egyaránt. Az alap szállítmánybiztosítási fedezeten kívül az áru természetes tulajdonságaiból eredő károk is biztosíthatóak (pl. törés, rozsdásodás, megromlás), valamint fedezetbe vonhatóak a háború, felkelés, rablás, fosztogatás, sztrájk, terrorizmus kockázatok is. 

Fedezet korlátozás nincs, továbbá +10% felülbiztosítás is köthető, amely a nem biztosítható költségek fedezetére szolgálhat (pl. elmaradt haszon, újra-feladási vagy csomagolási költség stb.)

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.

Gyakran ismételt kérdések

Biztosító, Szerződő (exportőr, importőr, szállítmányozó, fuvarozó, szinte bárki, aki a biztosítási esemény elkerülésében érdekelt, vagy aki a biztosítási szerződést az érdekelt személy javára köti meg) és a Biztosított (kárveszélyt viselő természetes vagy jogi személy).

A biztosítási szerződés megköthető határozott és határozatlan időtartamra.

A biztosítás jellegéből adódóan megkülönböztethetünk egyutas, valamint éves keretszerződést, melyek megköthetőek belföldi és nemzetközi viszonylatokra egyaránt.

A szerződés területi hatálya kiterjedhet:

  • Magyarországra
  • Európára
  • Európai Unióra
  • Világra, azonban minden esetben az ügyfél igényeihez alkalmazkodva


Kapcsolódó dokumentumok:

Atlasz Általános Szállítmánybiztosítás

Feltételek és Ügyféltájékoztató ÁLTSZÁLL 001-2023
Letöltés

Atlasz Nemzetközi Szállítmánybiztosítás

Feltételek és Ügyféltájékoztató NSZÁLL 001-2023
Letöltés

Hasonló termékek

A fix vagy mobil elektronikus berendezések dologi káraira és az adathordozók kapcsán felmerülő károkra kiterjeszthető, All Risk Vagyonbiztosítás mellé köthető biztosítás. 

Gépek, berendezések külső vagy belső törése esetén, illetve az ezek által okozott veszteségek kapcsán felmerülő költségekre nyújt biztosítási fedezetet a Colonnade Biztosító kínálatában is elérhető All Risk géptörés & Géptörés üzemszünetbiztosítás, mely All Risk Vagyonbiztosítás mellé köthető.

Az All Risk vagyon- és üzemszünetbiztosítás az egyik legfontosabb biztosítási védelem a vállalkozások számára, hiszen fedezetet nyújt a vagyontárgyakban (épületek, gépek, berendezések, készletek, egyéb céges tulajdonok) keletkezett károkra és az annak kapcsán felmerülő üzemszüneti veszteségekre.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.