A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető az egyedi általunk fejlesztett Kombinált általános- és szakmai felelősségbiztosítás IT cégek részére, amely széleskörűen lefedi a tevékenység kapcsán felmerülő esetleges káreseményeket.

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés

Egy szerződéssel tudja lefedni a működési, tevékenységi veszélyeit, az időközi módosulások egyszerre átvezethetők. Az ajánlatkérés kapcsán közvetlenül a kockázatvállalóktól kérdezhet.. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés.

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

Társaságunk működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszik, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb vállalási kapacitással kössünk szerződéseket.

Nemzetközileg elfogadott kiterjesztések

Amennyiben a biztosítási elvárás a magyar cég  külföldi megbízójától ered, a szerződés tartalmilag megfeleltethető az igényekhez. A nemzetközi biztosítási standardek ismertek számunkra így az biztosítási fedezet tartalmilag egyezik a lokális elvárásokkal.

Gondoskodjon vállalkozásának a védelméről!

Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz a vagyon@colonnade.hu e-mail címen! 

Kiknek ajánljuk?

IT vállalkozások számára, legyen az bármely működés azon belül.

Termékleírás

A digitális gazdaság robbanásszerű növekedést mutat, egyre szélesebb körben alkalmaz új technológiákat,  az IT függőség már nem kérdés. Az IT szakértelem folyamatos jelenlétének igénye, az innovációk szerepe, az újabb és újabb IT kompetenciák szükségessége az IT területen kiélezett versenyhelyzetet teremt.

Az IT vezérelt működés rendkívül érzékeny - legyen az bármely szegmense a gazdaságnak: a termeléstől az infrastruktúrákon át a szolgáltatói, pénzügyi szektorig – egy kisebb technikai probléma bármely területen azonnali bevatkozást kíván. Legyen maximálisan felkészült a rendszert működtető külső IT szakembercsoport, emberi hibák, mulasztások becsúszhatnak. A mind bonyolultabb rendszerek egyre több hibalehetőséget is rejtenek. A működés folytonosságának kulcsszerepe van, illetve a későn észlelt problémák már plusz kiadásokat is generálhatnak a partnernél. A vállalt IT feladatot továbbra is a szakembernek kell ellátnia/helyrehoznia, de a biztosítás anyagi terhet vesz át egy kárigény kifizetésével, az ügy felderítésével foglalkozó szakértői és jogi költségek megfizetésével, ezáltal elhárítva az esetleges  ügyfélvesztést és a reputáció csökkenést.

Napjainkban különös figyelmet kapnak az IT szektorral kapcsolatosan felmerülő felelősségi kérdések. A szakmai működés veszélye bizonyos esetekben rendkívüli mértékű, a megbízók ehhez igazított elvárásokat támaszthatnak.  A tevékenység komplex működési kockázataira kombinált biztosítási termék köthető kedvezőbb díjon, amely egyrészt tartalmazza a dologi, másrészt a szakmai tevékenység során okozott károk fedezetét. 

Kérjen ajánlatot Tőlünk a további részletek megismeréséhez!

Milyen előnyök szólnak a  felelősségbiztosítás IT cégek részére mellett?

Kombinált termék

A szakmai- és általános felelősség kombinációjával az IT tevékenységekből eredő károkozások széleskörűen biztosíthatóak. Mind a harmadik személyek, mind a megbízó felé védelmet nyújt.

A kártérítési összegek kiemelkedőek

A szakmai működés veszélye bizonyos esetekben rendkívüli mértékű, a megbízók ehhez igazított elvárásokat támaszthatnak.  A Colonnade ezekre az elvárásokra azonnali választ kínál, ezzel az adottsággal kiemelkedik a hazai biztosítók köréből.

Jogi eljárás költségek

A jogi eljárás költségek a fedezet részét képezik, még akkor, is ha a kárigény nem megalapozott.

Kedvezőbb biztosítási díj

A kombinált termék szakmai és általános fedezetére egy szerződéses kártérítési összeg érvényes, így nagyobb kedvezményeket tudunk nyújtani, mintha a fedezeteket külön kötnék meg.

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.

Gyakori kérdések

Az esetek egy részében az Ön megbízója írja elő – összegszerűen – ezt a kötelezettséget. Ha öngondoskodásként szakmai biztosítás vásárlását fontolgatja, a biztosítóval együtt a következő szempontokat fogják figyelembe venni: a tevékenységének jellege, a vállalkozás mérete, árbevétele, mely szektorokban működik, foglalkoztat-e alvállalkozókat, mely országokból vannak partnerei, mely korlátozások, kikötések vannak szerződésikben a felelősségük szabályozására, stb... Ezek alapján akár több variációs javaslatot is ad a biztosító, amelyekből Ön válaszhat.

Szerződéskötés előtt részletes információt kér a biztosító az IT működési kör tekintetében. A biztosítás a Biztosító számára addig ismert tevékenységekre nyújt védelmet, ha módosulás történik- akár a biztosítási év közben is- jelenteni kell, hogy azok fedezetbe kerüljenek. Ez kifejezetten a működési területeket érinti csak, az egyes munkákat nem tartjuk nyilván. (pl. szoftverfejlesztés, vagy support) 

A feltételrendszerben felsorolt kizárásokra, amelyek nem tartoznak a szakmai működés körébe, vagy külső, elháríthatatlan ok miatt következnek be. Az üzleti kockázatok és üzleti titoksértés, saját cégre kiszabott bírságok, tartozások, kötbér, bűncselekmény esetén sem fizet a biztosító.

Kapcsolódó dokumentumok

Colonnade IT szakmai felelősségbiztosítás

IPID és Biztosítási feltételek 003-2017
Letöltés

Általános Polgári Jogi Felelősségbiztosítás

Szerződési Feltételek és Ügyféltájéjoztató CM-001-2023
Letöltés

Hasonló termékek

A Colonnade a szakmai felelősségbiztosítások terén az egyik meghatározó piaci szereplő, széleskörűen nyújt kínálatot a szellemi foglalkozások tisztán pénzügyi kockázatainak lefedésére. A biztosított tevékenységgel szerződéses partnernek, harmadik félnek okozott károk térítését, jogvédelmi költségeket, jó hírnév megsértésének, szerzői jogsértésnek a fedezetét, dokumentumok, nyilvántartások pótlásának költségeit, sérelmi díjat tartalmaz a fedezet.  Az esetleges személyi sérüléses vagy dologi károk is térülnek. 

A D&O (Directors and Officers Liability Insurance) biztosításunk a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen, a biztosított vezetővel szemben érvényesített kárigényekre nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben, amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatóak be.

A vállalatok működése során felmerülő, harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkra nyújtunk megoldást, alapfedezetként. 

Általános felelősségbiztosítás mellé köthető Szolgáltatás felelősségbiztosításunk, amely a szolgáltatást megrendelő szerződéses partnernek okozott személyi sérüléses, illetve dologi károkra terjed ki.

Az adatvédelmi szabályozáson alapuló személyes és vállalati adatsértési kockázatokra nyújtunk fedezetet, illetve azok vagyoni hátrányainak kiküszöbölésére, amelyek harmadik félnél, vagy a biztosított ügyfelünknél merülnek fel. A biztosítás számos, kísérő szolgáltatást tartalmaz, amelyek az IT krízis felszámolását és az eset hátrányainak kiküszöbölését célozzák. A Colonnade a Cyber és Adatvédelmi Felelősségbiztosítások terén az egyik meghatározó piaci szereplő.

Széles körű fedezeti kínálatot nyújtunk az adatvédelmi szabályozáson alapuló személyes és vállalati adatsértési kockázatokra, azok vagyoni hátrányainak kiküszöbölésére, amelyek harmadik félnél, vagy a biztosított ügyfelünknél merülnek fel. A biztosítás számos kísérő szolgáltatást tartalmaz, amelyek az IT krízis felszámolását célozzák és az eset hátrányainak kiküszöbölésével az üzletmenet folytonosságát szolgálják. A Colonnade Biztosító a Cyber Adatvédelmi Felelősségbiztosítások terén az egyik meghatározó piaci szereplő.

Kérdése van?

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.