A legkiterjedtebb környezetszennyezési felelősségbiztosítás a piacon. Nemcsak a harmadik személyeknek okozott károkat, hanem teljesen egyedülállóan a saját károkat is téríti (telephelyen belül és kívül), továbbá kiterjed a környezetkárosodást követő helyreállítási intézkedések költségeire. 

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés

Az ajánlatkérés kapcsán közvetlenül a kockázatvállalóktól kérdezhet. Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés. 

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

A Colonnade Biztosító működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszik, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb vállalási kapacitással írjuk meg a kockázatokat. 

Különböző kiterjesztések kérhetőek

Az alap biztosítási fedezet a vállalkozások igényeinek megfelelően nemzetközileg is elfogadott záradékokkal bővíthető. 

Gondoskodjon vállalkozásának a védelméről!

Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz a következő e-mail címen: vagyon@colonnade.hu

Kiknek ajánljuk?

Minden vállalkozás számára. 

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak az EIL Környezetszennyezési felelősségbiztosítás mellett?

Közérthető szerződési feltételek

Biztosítási feltételünk nem tartalmaz apróbetűket, szabályzatunk világos és egyértelmű.

A jogi eljárási költségek a biztosítási fedezet részét képezik

A biztosítási fedezet magában foglalja a jogi eljárás költségeit, amely sok esetben meghaladhatja a kártérítési igény összegét.

Károkozás helye szerinti jogalkalmazás

Kedvező vállalási hátterünk, a piacon egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy Magyarországon kívüli területi hatály igénye esetén a károkozás helye szerinti jog alapján kerüljenek rendezésre az esetleges kárigények.

A biztosítási piacon elérhető legkiterjedtebb környezetszennyezési felelősségbiztosítás.  

A környezeti felelősségre vonatkozó 2004/35 EU irányelv – amelynek hatálybalépési dátuma Magyarországon 2007.04.30. - a „Szennyez-fizet” elvét deklarálva kimondja, hogy az olyan gazdasági szereplő, aki környezeti kárt okoz, vagy akinek tevékenysége ilyen jellegű közvetlen kárveszéllyel fenyeget, pénzügyi felelősséggel tartozik és viselnie kell a szükséges megelőző vagy helyreállítási intézkedések költségeit. 

A legtöbb biztosítási szerződés alkalmatlannak bizonyul arra, hogy egy komplex környezetszennyezés esetén védelmet nyújtson, különösen igaz ez a folyamatos szennyezésre és a biodiverzitásban okozott károkra.  

Több éves termékfejlesztési folyamatunk eredményeképpen létrehoztuk a Környezetszennyezés felelősségbiztosítási termékünket, amely nemcsak a harmadik személyeknek okozott károkat, hanem teljesen egyedülállóan a saját károkat is téríti (telephelyen belül és kívül), továbbá kiterjed a környezetkárosodást követő helyreállítási intézkedések költségeire. 

A fedezet a telephelyen már meglévő, de nem ismert szennyezettségre, szállítás során felmerülő környezetszennyezésre, illetve az ismert földalatti tartályokból származó környezetszennyezésre is kiterjedhet.

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.  

Gyakori kérdések

Nem, az EIL magába foglalja mind a balesetszerűen bekövetkezett, mind pedig a folyamatos környezetszennyezésből eredő károk fedezetét is.

Igen, a biztosítás téríti a biodiverzitásban okozott károkat is, ideértve a környezeti kár helyreállítását szolgáló intézkedések költségeit is.

Alapesetben nem terjed ki, azonban kérhető a kiterjesztés a szállításból eredő károkra is.

Kapcsolódó dokumentumok

Colonnade Környezetszennyezési felelősségbiztosítás

IPID és Biztosítási feltételek EIL-003-2017
Letöltés

Colonnade Environmental liability

Terms & Conditions 003-2017_eng
Letöltés

Hasonló termékek

Ingatlant bérbeadó vállalkozások számára kínáljuk termékünket, amely bérbeadói minőségben okozott károkra köthető, Általános felelősségbiztosítással együtt.

A vállalatok működése során felmerülő, harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkra nyújtunk megoldást, alapfedezetként. 

A környezetszennyezés során okozott személyi sérüléses vagy dologi károk térítésére nyújt megoldást az Általános felelősségbiztosításhoz köthető Környezetszennyezési felelősségbiztosításunk.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető pénzügyi intézmények részére a Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása, amely a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen, a biztosított vezetővel szemben érvényesített kárigényekre nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben,amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatóak be. 

Ingatlant bérlő vállalkozások számára kínáljuk Bérlői felelősségbiztosításunkat, amely az Általános felelősségbiztosítással együtt, a bérlői minőségben okozott károkra köthető.

A terrorizmushoz kapcsolódó károk minden vagyonbiztosítási szerződési feltételben kizárásnak minősülnek. Kínálatunkban elérhető a Terrorizmus vagyon- és üzemszünetbiztosítás, amely a vagyonbiztosítási fedezet terrorizmus kockázatra történő kiterjesztése.

A biztosított által üzemeltetett garázsban tárolt gépjárművekben, vagy egyéb hasonló vagyontárgyakban okozott károk biztosítására kínáljuk termékünket, amely Általános felelősségbiztosítás mellé köthető.


Egyedi, általunk fejlesztett rendezvényszervezői felelősségbiztosítás, amely széleskörűen lefedi a tevékenység kapcsán felmerülő esetleges kárigényeket.

A biztosított termék által harmadik félnek okozott személyi sérüléses vagy dologi károkra nyújt fedezetet biztosításunk.

A dolgozókat ért munkabalesetből eredő károkra kínálunk biztosítási védelmet.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető az általunk fejlesztett egyik legkomplexebb egyedi hotelbiztosítás a piacon, amely a szálláshely szolgáltatástevékenységgel kapcsolatos biztosítási igényeket mind a vagyonra, mind pedig a tevékenységre vonatkozóan széleskörűen lefedi.

Általános felelősségbiztosítás mellé köthető Szolgáltatás felelősségbiztosításunk, amely a szolgáltatást megrendelő szerződéses partnernek okozott személyi sérüléses, illetve dologi károkra terjed ki.

Kérdése van?

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.