A legkiterjedtebb környezetszennyezési felelősségbiztosítás a piacon. Nemcsak a harmadik személyeknek okozott károkat, hanem teljesen egyedülállóan a saját károkat is téríti (telephelyen belül és kívül), továbbá kiterjed a környezetkárosodást követő helyreállítási intézkedések költségeire. 

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés

Az ajánlatkérés kapcsán közvetlenül a kockázatvállalóktól kérdezhet. Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés. 

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

A Colonnade Biztosító működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszik, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb vállalási kapacitással írjuk meg a kockázatokat. 

Különböző kiterjesztések kérhetőek

Az alap biztosítási fedezet a vállalkozások igényeinek megfelelően nemzetközileg is elfogadott záradékokkal bővíthető. 

Gondoskodjon vállalkozásának a védelméről!

Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz a következő e-mail címen: vagyon@colonnade.hu

Kiknek ajánljuk?

Minden vállalkozás számára. 

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak az EIL Környezetszennyezési felelősségbiztosítás mellett?

Közérthető szerződési feltételek

Biztosítási feltételünk nem tartalmaz apróbetűket, szabályzatunk világos és egyértelmű.

A jogi eljárási költségek a biztosítási fedezet részét képezik

A biztosítási fedezet magában foglalja a jogi eljárás költségeit, amely sok esetben meghaladhatja a kártérítési igény összegét.

Károkozás helye szerinti jogalkalmazás

Kedvező vállalási hátterünk, a piacon egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy Magyarországon kívüli területi hatály igénye esetén a károkozás helye szerinti jog alapján kerüljenek rendezésre az esetleges kárigények.

A biztosítási piacon elérhető legkiterjedtebb környezetszennyezési felelősségbiztosítás.  

A környezeti felelősségre vonatkozó 2004/35 EU irányelv – amelynek hatálybalépési dátuma Magyarországon 2007.04.30. - a „Szennyez-fizet” elvét deklarálva kimondja, hogy az olyan gazdasági szereplő, aki környezeti kárt okoz, vagy akinek tevékenysége ilyen jellegű közvetlen kárveszéllyel fenyeget, pénzügyi felelősséggel tartozik és viselnie kell a szükséges megelőző vagy helyreállítási intézkedések költségeit. 

A legtöbb biztosítási szerződés alkalmatlannak bizonyul arra, hogy egy komplex környezetszennyezés esetén védelmet nyújtson, különösen igaz ez a folyamatos szennyezésre és a biodiverzitásban okozott károkra.  

Több éves termékfejlesztési folyamatunk eredményeképpen létrehoztuk a Környezetszennyezés felelősségbiztosítási termékünket, amely nemcsak a harmadik személyeknek okozott károkat, hanem teljesen egyedülállóan a saját károkat is téríti (telephelyen belül és kívül), továbbá kiterjed a környezetkárosodást követő helyreállítási intézkedések költségeire. 

A fedezet a telephelyen már meglévő, de nem ismert szennyezettségre, szállítás során felmerülő környezetszennyezésre, illetve az ismert földalatti tartályokból származó környezetszennyezésre is kiterjedhet.

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.  

Gyakori kérdések

Nem, az EIL magába foglalja mind a balesetszerűen bekövetkezett, mind pedig a folyamatos környezetszennyezésből eredő károk fedezetét is.

Igen, a biztosítás téríti a biodiverzitásban okozott károkat is, ideértve a környezeti kár helyreállítását szolgáló intézkedések költségeit is.

Alapesetben nem terjed ki, azonban kérhető a kiterjesztés a szállításból eredő károkra is.

Kapcsolódó dokumentumok

Colonnade Környezetszennyezési felelősségbiztosítás

IPID és Biztosítási feltételek EIL-003-2017
Letöltés

Colonnade Environmental liability

Terms & Conditions 003-2017_eng
Letöltés

Hasonló termékek

Ingatlant bérbeadó vállalkozások számára kínáljuk termékünket, amely bérbeadói minőségben okozott károkra köthető, Általános felelősségbiztosítással együtt.

A vállalatok működése során felmerülő, harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkra nyújtunk megoldást, alapfedezetként. 

A környezetszennyezés során okozott személyi sérüléses vagy dologi károk térítésére nyújt megoldást az Általános felelősségbiztosításhoz köthető Környezetszennyezési felelősségbiztosításunk.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető pénzügyi intézmények részére a Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása, amely a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen, a biztosított vezetővel szemben érvényesített kárigényekre nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben,amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatóak be. 

Ingatlant bérlő vállalkozások számára kínáljuk Bérlői felelősségbiztosításunkat, amely az Általános felelősségbiztosítással együtt, a bérlői minőségben okozott károkra köthető.

A terrorizmushoz kapcsolódó károk minden vagyonbiztosítási szerződési feltételben kizárásnak minősülnek. Kínálatunkban elérhető a Terrorizmus vagyon- és üzemszünetbiztosítás, amely a vagyonbiztosítási fedezet terrorizmus kockázatra történő kiterjesztése.

A biztosított által üzemeltetett garázsban tárolt gépjárművekben, vagy egyéb hasonló vagyontárgyakban okozott károk biztosítására kínáljuk termékünket, amely Általános felelősségbiztosítás mellé köthető.


Egyedi, általunk fejlesztett rendezvényszervezői felelősségbiztosítás, amely széleskörűen lefedi a tevékenység kapcsán felmerülő esetleges kárigényeket.

A biztosított termék által harmadik félnek okozott személyi sérüléses vagy dologi károkra nyújt fedezetet biztosításunk.

A dolgozókat ért munkabalesetből eredő károkra kínálunk biztosítási védelmet.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető az általunk fejlesztett egyik legkomplexebb egyedi hotelbiztosítás a piacon, amely a szálláshely szolgáltatástevékenységgel kapcsolatos biztosítási igényeket mind a vagyonra, mind pedig a tevékenységre vonatkozóan széleskörűen lefedi.

Általános felelősségbiztosítás mellé köthető Szolgáltatás felelősségbiztosításunk, amely a szolgáltatást megrendelő szerződéses partnernek okozott személyi sérüléses, illetve dologi károkra terjed ki.

Kérdése van?

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1139 Budapest, Váci út 99.
Balance Loft Irodaház
2. emelet
(Bejárat a Forgách utca felől)

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.