A környezetvédelmi biztosítás a 681/2023. (XII. 29.) számú kormányrendelet által előírt felelősségbiztosítási fedezet megteremtésére alkalmas.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fedezet 2024.01.01-es visszamenőleges hatállyal is indítható.

Miért ajánljuk?

Egyszerű és gyors ügyintézés

Egyszerűsített ajánlattal könnyen létrehozható a fedezet, ajánlatkérés kapcsán közvetlenül a kockázatvállalóktól kérhet segítséget. Részletes tájékoztatással segítjük ügyfeleinket a legmegfelelőbb biztosítási fedezet megtalálásához. Egy esetleges kár esetén is lehetőséget adunk a teljes körű elektronikus ügyintézésre, így akár egyetlen papír nyomtatása, postázása nélkül is elvégezhető a kárbejelentés.

A piacon egyedülállóan magas vállalási kapacitás

A Colonnade Biztosító működése és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszik, hogy a piacon elérhető egyik legmagasabb vállalási kapacitással írjuk meg a kockázatokat.

Különböző kiterjesztések kérhetőek

Szállítási kockázattal kibővíthető, lehetőség van a föld feletti és föld alatti tartályok fedezetbe vonására is.

Gondoskodjon vállalkozásának a védelméről!

Ajánlatkérésével forduljon kollégáinkhoz a következő e-mail címen: vagyon@colonnade.hu

Kiknek ajánljuk?

Minden vállalkozás számára, de elsősorban azoknak a vállalatoknak, akik a 681/2023. (XII. 29.) számú kormányrendelet meghatározása alapján kötelesek környezetvédelmi felelősségbiztosítást kötni.

Termékleírás

Milyen előnyök szólnak az Környezetvédelmi felelősségbiztosítás mellett?

Közérthető szerződési feltételek

Biztosítási feltételünk nem tartalmaz apróbetűket, szabályzatunk világos és egyértelmű.

A jogi eljárási költségek a biztosítási fedezet részét képezik

A biztosítási fedezet magában foglalja a jogi eljárás költségeit, amely sok esetben meghaladhatja a kártérítési igény összegét.

Károkozás helye szerinti jogalkalmazás

Kedvező vállalási hátterünk, a piacon egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy Magyarországon kívüli területi hatály igénye esetén a károkozás helye szerinti jog alapján kerüljenek rendezésre az esetleges kárigények.

A fedezet kiterjed a szerződési feltételekben részletezett anyagok véletlen és balesetszerű kibocsátása, kiszökése vagy kiszabadulása következtében fellépő személyi sérüléses vagy dologi károkra. Ezenfelül a folyamatos környezetszennyezés, valamint a felszín alatti vizekben okozott károk is a fedezet részét képezik.

A kapcsolódó dokumentumok csupán tájékoztató jellegűek, a megkötött biztosítási szerződésekre az adott szerződéshez tartozó szerződéses feltételek irányadóak.

Gyakori kérdések

Minden olyan vállalkozásnak, amelyet érintenek a 681/2023. (XII. 29.) számú kormányrendeletben meghatározottak.

Igen, a biztosítás téríti a biodiverzitásban okozott károkat is, ideértve a környezeti kár helyreállítását szolgáló intézkedések költségeit is.

Nem, a Környezetvédelmi biztosítás mind a balesetszerűen bekövetkezett, mind a folyamatos környezetszennyezésből eredő károkra is fedezetet nyújt.

Kapcsolódó dokumentumok

Colonnade Környezetvédelmi Biztosítás Biztosítási Feltételek és Ügyféltájékoztató

001-2023
Letöltés

Colonnade Környezetvédelmi Biztosítás Kérdőív

Környezetvédelmi Biztosítás Kérdőív
Letöltés

Colonnade Environmental Protection Insurance Questionnaire

Environmental Protection Insurance Questionnaire
Letöltés

Colonnade Környezetvédelmi Biztosítás Ajánlati lap

001-2023
Letöltés

Hasonló termékek

Ingatlant bérbeadó vállalkozások számára kínáljuk termékünket, amely bérbeadói minőségben okozott károkra köthető, Általános felelősségbiztosítással együtt.

A vállalatok működése során felmerülő, harmadik személynek okozott személyi sérüléses és dologi károkra nyújtunk megoldást, alapfedezetként. 

A környezetszennyezés során okozott személyi sérüléses vagy dologi károk térítésére nyújt megoldást az Általános felelősségbiztosításhoz köthető Környezetszennyezési felelősségbiztosításunk.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető pénzügyi intézmények részére a Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása, amely a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen, a biztosított vezetővel szemben érvényesített kárigényekre nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben,amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatóak be. 

Ingatlant bérlő vállalkozások számára kínáljuk Bérlői felelősségbiztosításunkat, amely az Általános felelősségbiztosítással együtt, a bérlői minőségben okozott károkra köthető.

A terrorizmushoz kapcsolódó károk minden vagyonbiztosítási szerződési feltételben kizárásnak minősülnek. Kínálatunkban elérhető a Terrorizmus vagyon- és üzemszünetbiztosítás, amely a vagyonbiztosítási fedezet terrorizmus kockázatra történő kiterjesztése.

A biztosított által üzemeltetett garázsban tárolt gépjárművekben, vagy egyéb hasonló vagyontárgyakban okozott károk biztosítására kínáljuk termékünket, amely Általános felelősségbiztosítás mellé köthető.


Egyedi, általunk fejlesztett rendezvényszervezői felelősségbiztosítás, amely széleskörűen lefedi a tevékenység kapcsán felmerülő esetleges kárigényeket.

A biztosított termék által harmadik félnek okozott személyi sérüléses vagy dologi károkra nyújt fedezetet biztosításunk.

A dolgozókat ért munkabalesetből eredő károkra kínálunk biztosítási védelmet.

A Colonnade Biztosító kínálatában elérhető az általunk fejlesztett egyik legkomplexebb egyedi hotelbiztosítás a piacon, amely a szálláshely szolgáltatástevékenységgel kapcsolatos biztosítási igényeket mind a vagyonra, mind pedig a tevékenységre vonatkozóan széleskörűen lefedi.

Általános felelősségbiztosítás mellé köthető Szolgáltatás felelősségbiztosításunk, amely a szolgáltatást megrendelő szerződéses partnernek okozott személyi sérüléses, illetve dologi károkra terjed ki.

Kérdése van?

Irodánk

Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

1134 Budapest, Váci út 23-27.

Hívjon minket!

Telefonszámunk:
+36 1 460 1400

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartása:
H: 08:30-20:00
K-Cs: 08:30-17:00
P: 08:30-15:00
Sz-V: zárva

Írjon nekünk!

E-mail:
ugyfelszolgalat@colonnade.hu

Levelezési cím:
1426 Budapest, Pf. 153.